GavleYogaskola-6-2

FÖRELÄSNING: YAMA & NIYAMA

 De två första stegen av raja yogas åtta steg (Asthanga) kallas yama och niyama. Yama är sociala förhållningssätt och förståelsen för hur vi kan reglera vissa beteenden i den yttre världen för att skapa positivitet och balans i våra relationer. Yama representerar även en inneboende kvalitet och ett sinnestillstånd. Niyama är personliga discipliner som hänger ihop med de olika yamas. Niyamas är det vi praktiserar när ingen ser på, det som tar oss vidare till nästa nivå för att skapa inre harmoni och balans. Niyama är också uttrycken för de mentala kvaliteter vi utvecklar med yamas.
"Om du utvecklar kvaliteten av ahimsa, icke-våld, kommer du att utstråla medkänsla. Om du utvecklar kvaliteten av satya, sanningsenlighet, kommer du att utstråla kärlek. Om du tar till dig kvaliteten av aparigrahara, icke-habegär, kommer du att uttrycka enkelhet och oskuldsfullhet” - Swami Niranjan
Föreläsningen tar även upp den senaste forskning kring "Mindset", och skillanden mellan ett statiskt mindset och ett lärande mindset. Resultaten av den forskningen visar hur våra liv kan ta helt olika riktningar beroende på vilket mindset vi kultiverar.
Pris: 250:- (50:- rabatt för dig som går kurs hos oss period 1 ht-18).