GavleYogaskola-6-2

Pawanmuktasana
Pawanmuktasana är en grupp av asana som är mycket enkla och skonsamma och möjliga för alla att utföra och har samtidigt en djupgående effekt såväl fysiskt och energimässigt som mentalt. Pawan betyder vind, rörelse, energi och mukta betyder att frigöra. Därför är pawanmuktasana rörelser som frigör energi genom att avlägsna blockeringar i kropp och sinne. De allra flesta yoga asanas har en mycket specifik effekt, som kan användas för att uppnå ett önskat tillstånd. De är som medicin. Att göra pawanmuktasana är som att äta vitaminer, mineraler och antioxidanter; de förebygger sjukdom och ger ökat välmående. 
Ett regelbundet utövande av pawanmuktasana under en längre tid kan även upprätthålla och regenerera funktioner och skapa nya kanaler och banor i hjärnan.
Pawanmuktasana serie 1 är de antireumatiska övningarna, som genom böjning och cirkulering av kroppens leder frigör spänningar från musklerna och smörjer lederna med ledvätska. 40-50% av alla krämpor kan på detta sätt avhjälpas och kropp och sinne förbereds för att kunna utföra mer avancerade asana utan att stelhet eller blockerad energi förhindrar ett korrekt utövande eller orsakar skada. Övningarnarna förebygger även minnesproblem som är vanligt när vi blir äldre.

Pawanmuktasana serie 2 har som syfte att stärka matsmältningssystemet och är utmärkt för  människor med olika magproblem men även diabetes. Övningarna  frigör också olika energiblockeringar i magområdet.

Kursinnehåll:

  • Asanas - kroppsövningar
  • Pranayama - andningsövningar
  • Yoga Nidra - djupavslappning

Förkunskaper: Kursen passar alla nivåer, både stela nybörjare och upplysta yogamästare.

Anmälan

För mer info om hur vi behandlar dina uppgifter läs här