GavleYogaskola-6-2

Denna kurs kan du även följa online
Vi spelar in lektionen i salen, redigerar ljud och bild och skickar ut en länk till inspelningen med ett lösenord inom 48 timmar. Filmen finns tillgänglig i 14 dagar då du kan se den hur många gånger du vill och när du vill.

FORTSÄTTNINGSKURS tema: Klassiska programmet

Det klassiska programmet består av 12 positioner (asanas) med en mycket djupgående verkan på kropp och sinne. Enligt yoga öppnar dessa positioner upp energibanorna i kroppen, chakras, ökar flexibiliteten i ryggraden, stärker skelettet och stimulerar cirkulations- och immunsystemet. Med regelbundet praktiserande är det möjligt att förbättra den fysiska och mentala hälsan och förebygga olika typer av sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och artrit. Positionerna leder även till ett fördjupat tillstånd av avslappning, koncentration och meditation.
Positionerna följer en exakt sekvens vilket möjliggör att alla kroppsdelar tränas på ett balanserat sätt och ökar Prana (energi).

Upplägget på kursen är att förbereda kropp och sinne för varje enskild position genom en successiv förberedelse med hjälp av andra övningar så att alla har möjlighet att utföra positionerna utifrån sina egna individuella förutsättningar.

Ur innehållet:

  • Kort teori 
  • Asanas - kroppsövningar
  • Pranayama - andningsövningar
  • Yoga Nidra - djupavslappning
  • Meditation

Förkunskaper: Grundkurs eller motsvarande

Anmälan

För mer info om hur vi behandlar dina uppgifter läs här