GavleYogaskola-6-2

Denna kurs kan du även följa online
Vi spelar in lektionen i salen, redigerar ljud och bild och skickar ut en länk till inspelningen med ett lösenord inom 48 timmar. Filmen finns tillgänglig i 14 dagar då du kan se den hur många gånger du vill och när du vill.

FORTSÄTTNINGSKURS start v.34. Tema: Sthira

Sthira är ett sanskritord som kan översättas till "stadighet" eller" "styrka".
Sthira är ett centralt begrepp från Patanjali's Yoga Sutras i form av instruktionen "sthira sukham asanam" som betyder "en stadig och bekväm position". Denna instruktion gäller både för de kroppsövningar vi gör i hatha yoga men kan även ses som en livsfilosofi där vi tränar upp vår förmåga att vara stadiga och bekväma i livets alla situationer.

Under kursen kommer vi att träna på att hålla och vara i de fysiska positionerna lite längre tid än vad du kanske är van vid vilket stärker muskulaturen i kroppen utan att bygga upp spänningar. Samtidigt som vi håller positionerna länge andas vi långsamt och jämnt vilket signalerar till nervsystemet att slappna av. Denna kombination förbättrar kroppens och sinnets förmåga till uthållighet ("titiksha") och ger oss möjlighet att mycket bättre behålla lugnet under stress.

Ur innehållet:

  • Asanas - kroppsövningar
  • Pranayama - andningsövnignar
  • Yoga Nidra - djupavslappning
  • Meditation

Anmälan

För mer info om hur vi behandlar dina uppgifter läs här