Mjukyoga/rehab

Mjukyoga/Rehab

För dig som inte har tidigare erfarenhet och vill börja från grunden, men även för dig som behöver ta det lite extra lugnt av olika anledningar, till exempel smärta och utbrändhet m.m. Vi har även tagit bort vissa av övningarna från Grundkursen som kan upplevas som ansträngande som tex Solhälsningen och sittande meditation.

Övningarna på denna kurs är mjukgörande och välgörande för hela kroppen. Under kursen praktiserar vi enkla övningar som stärker kroppen, ger ökad rörlighet och som ger dig redskap till att slappna av mitt i vardagens åtaganden. Vid avslappning ökar utsöndringen av endorfinerna i kroppen, vilka är kroppens må-bra-hormoner. Endorfiner kan också lindra smärta. Stort fokus ligger på kroppskännedom samt avslappning i kropp och sinne, vilket leder till att du lär dig använda kroppen på ett positivt sätt

Kursens innehåll

  • Asanas – Kroppsövningar
  • Pranayama – andningsövningar
  • Yoga nidra – avslappningsövningar


Övningarna utförs i en atmosfär av icke-prestation och acceptans av kroppens rådande begränsningar. Du är där för din egen skull och behöver inte jämföra dig med någon annan. Hela lektionen sker i ett tyst rum, utan musik och ofta med slutna ögon om det känns bekvämt.

Anmälan

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Godkännande
Yoga Mjuk/Rehab start v.34

För mer information om hur din information behandlas läs här.