Pawanmuktasana

Pawanmuktasana

Pawanmuktasana är en grupp av asana som är mycket enkla och skonsamma och möjliga för alla att utföra och har samtidigt en djupgående effekt såväl fysiskt och energimässigt som mentalt. Pawan betyder vind, rörelse, energi och mukta betyder att frigöra. Därför är pawanmuktasana rörelser som frigör energi genom att avlägsna blockeringar i kropp och sinne. De allra flesta yoga asanas har en mycket specifik effekt, som kan användas för att uppnå ett önskat tillstånd. De är som medicin. Att göra pawanmuktasana är som att äta vitaminer, mineraler och antioxidanter; de förebygger sjukdom och ger ökat välmående. 
Ett regelbundet utövande av pawanmuktasana under en längre tid kan även upprätthålla och regenerera funktioner och skapa nya kanaler och banor i hjärnan.

Pawanmuktasana serie 1 är de antireumatiska övningarna, som genom böjning och cirkulering av kroppens leder frigör spänningar från musklerna och smörjer lederna med ledvätska. 40-50% av alla krämpor kan på detta sätt avhjälpas och kropp och sinne förbereds för att kunna utföra mer avancerade asana utan att stelhet eller blockerad energi förhindrar ett korrekt utövande eller orsakar skada. Övningarna förebygger även minnesproblem som är vanligt när vi blir äldre.

Kursens innehåll

  • Asana – Kroppsövningar
  • Pranayama – andningsövningar
  • Yoga nidra – avslappningsövningar

Förkunskaper: Kursen passar alla nivåer, både stela nybörjare och upplysta yogamästare.

Anmälan

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Godkännande
Pawanmuktasana start v.34

För mer information om hur din information behandlas läs här.