Shoonya – en nyckel till inre frid & glädje

“Du är himlen.
Allt annat är bara väder.”

—Pema Chodron

Tänk på ditt liv som en film – olika former av drama, tragedier, komedier och rysare utspelas och vår uppmärksamhet går nästan 100% till INNEHÅLLET i livet. Men vad skulle hända om du skiftade perspektivet till FILMDUKEN? Denna stilla, fridfulla och bevittnande delen av oss själva är vårt hem, vårt ursprung. Enligt yoga och tantra kommer allt vi upplever att försvinna eller förändras (var är till exempel gårdagen?) men Varandet kommer inte att påverkas. Energi är i ständig förändring medan Medvetandet är och kommer alltid att vara stilla.

Denna stilla bakgrund har en kvalitet av öppen, tom och vidsträckt rymd och kallas bland annat för Akasha eller Shoonya i yoga/tantra och i Buddhismen för Shunyata.

När vi fokuserar på energiövningar så praktiserar vi Shakti Tantra och när vi fokuserar på tomhet, stillhet och det inre Vittnet utövar vi Shiva Tantra. Båda dessa kompletterar varandra mycket effektivt så om du vill uppleva energi på ett djupare plan behöver du utveckla din relation till tomhet och vice versa.

Måndag den 19 augusti startar vi en 8-veckorskurs fördjupningskurs där vi tillsammans utforskar denna rymd i både kroppen, tankarna och känslorna. Du får lära dig en speciell form av meditation som heter Shoonya Dharana. Vi kommer även att göra valda tekniker från en mer än tusenårig meditationsmanual som heter Vijnana Bhairava Tantra.

Kursinnehåll:

  • Korta föreläsningar
  • Asanas – kroppsövningar
  • Pranayama – andningsövningar
  • Yoga Nidra – djupavslappning
  • Shoonya Meditation

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *